Такође, готово све жртве су биле погођене једним хицем, што показује да је био невероватно прецизан, преносе медији.

Овај стравични масакр који се данас десио промениће Србију.

На ванредној конференцији за новинаре, председник државе, Александар Вучић, је изнео своје предлоге мера које би требало да спрече даље насиље.

Он је рекао да се ученик на саслушању понашао као да је играо игрицу, односно постао је херој, "од дечака прогоњеног јер је био бољи од осталих, сад је задовољан јер је за неке постао херој".

Ученик Коста К. ишао је у једну од најбољих школа у Србији, био је изваредан ђак, а признао је да је злочин планирао читавих месец дана.

Ђаци су га, како се прича, знали задиркивати јер је муцао и није се лако увек уклапао. Имао је широки спектар интересовања и желео је да постане астрофизичар кад порасте.

Рекао да је психопата који треба да се смири

Веселин Милић, начелник београдске полиције гостујући на РТС-у препричао је шта је било прво што је дечак изјавио када је након извршеног злочина позвао полицију. 

- Када је позвао дежурну службу рекао је да је пуцао на лица у школи. У тој изјави која је забележена и снимљена, он је рекао да је прихопата који треба да се смири. У разговору полицијских службеника, а свако од њих мора да има сертификат за разговор са малолетним лицем, дечак је изјавио је да је по извршењу, иако га је ухватио страх, паника, чудно дисање, било исправно да позове полицију и да овај догађај пријави - рекао је Милић. 

БОНУС ВИДЕО: