Ova tragedija izazvala je mnoge poznate ličnosti da se oglase, a među njima i atletičarka Ivana Španović.

Jedna od najboljih srpskih sportistkinja svih vremena, istakla je da su godine nebrige o čoveku, kao i promovisanje raznih loših stvari dovele do konačnog poraza srpskog društva.

Foto: instagram printskrin/ ivanaspanovic

 

 

- Tragedija u školi Vladislav Ribnikar liči na nešto što smo, do sada, zamišljali da se dešava samo u Americi. Međutim, decenije državne i medijske promocije kriminalaca, mafijaša, rijaliti monstruma, šunda, nasilja i dekadencije bolesnih vrednosti i nebrige o čoveku dovele su do konačnog poraza srpskog društva. Moje iskreno saučešće porodicama žrtava, ranjenima od srca želim što brži oporavak.

- U danima pred nama će morbidni urednici tabloidnog smeća analizirati svaki detalj iz života napadača, deteta kojem niko nije pomogao dok je tragedija još mogla da se spreči. Hoće li neko pomoći bolesnom društvu re nego što i kod nas scene policijskih kordona i uplakane dece oko škola postanu svakodnevica kao i u SAD? Ili ćemo se ponovo baviti posledicama umesto lečenja uzoraka koji su izazvali krah kompletnog sistema u kojem živimo? - napisala je Ivana Španović.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".