Učenik sedmog razdreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru pucao je jutros u školi i tom prilikom ubio osmoro đaka i školskog čuvara, a sedmoro njih, među kojima je i nastavnica istorije, su povređeni.

Ivan Ašanin je otac deteta koje pohađa školu u kojoj se odigrao krvavi pir, i kroz nekoliko rečenica na "Tviteru" je opisao kako se osećao kada je čuo šta se dešava u obrazovnoj ustanovi.

 

 

- Klinac mi ide u Ribnikar. Palim telefon, gori. Krećem ka skoli, stiže poruka od učiteljice da je izvela decu u park kod Manježa. Stižem u park dečaci igraju fudbal. Pravim se kao da je sve normalno, dok mi želudac igra. Učiteljica zadržala prisebnost i rekla im da je vežba u pitanju - napisao je uznemireni otac.

Posebno se osvrnuo na postupak učiteljice.

- Učiteljica je za mene heroj. Na putu do parka puno hitne pomoći i policije. Deca i roditelji okolo plaču. Ne mogu da vam opišem osećaj. Mislio sam da se ovo kod nas nikada neće dogoditi. Tek sada, kada je klinac kući, mene hvata potpuni strah i apsolutna tuga - zaključio je Ivan Ašanin.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".