Obraćanje je počelo minutom ćutanja za stradale u današnjem masakru.

Danas je jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji zemlje. Izražavam saučešće porodicama ubijene dece, deci i porodici ubijenog radnika u školi. Srbija je u tuzi ujedinjena, ta tuga je tolika da ne pamtimo veću, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je obraćanje počeo minutom ćutanja zbog tragedije koja se dogodila u školi u Beogradu.

- Kada smo u tuzi ujedinjeni, moramo da sagledavamo odgovornost i da tražimo rešenja da nam se ovako nešto, ma koliko bilo nepredvidivo, nikada više ne ponovi - rekao je on.

Foto: Pink TV/printskrin

 

- Dečak se od ovog trenutka nalazi na posebnom mestu. Biće smešten u posebnom delu klinike za neuropsihijatriju. NJegov otac je kao vlasnik oružja koje je nepropisno čuvao uhapšen, privedena je i majka. Zbog mnogo priča i laži koje se šire društvenim mrežama dužan sam kao predsednik da govorim o stvarnim posledicama. Ovaj stravični zločin dogodio se u jednoj od najboljih škola u našoj zemlji. Policijski službenici obavili su svoj posao, jutros pre početka časova, policajka je obišla školu, pitala ima li šta sporno, uradila svoj posao, ne rutinski nego odgovorno. Obezbeđenje dobro, veoma dobro uklopljeno u školu. Čovek koji je ubijen iz obezbeđenja, čak je i razmenjivao poruke sa dečakom, ubicom, voleo ga. On je bio dobri duh škole, brinuo o deci, znao ih je sve. - rekao je Vučić.

- Dečak je u svojoj izjavi pokazao da je planirao sve. On je to na čudan način objasnio.

BONUS VIDEO: