U Vladi Srbije održava se vanredna konferencija za novinare, povodom tragedije koja se desila u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Javnosti se obratio Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd.

- Smrtno je stradalo 8 učenika, od čega sedam devojčica i jedan dečak - kazao je Milić, koji je pričitao inicijale stradalih.

- Bio sam na hiljade uviđaja, ovo je u srpskom društvu nezapamćeno. Prema do sada prikupljenim podacima, dete je već duže vreme planirao događaj. Pištolje je uzeo iz stana oca, poneo je i molotovljeve koktele.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

- Prvo je pucao u radnika obezbeđenja, pa u dežurnu učenicu. Posle zločina, pozvao je policiju. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza u školu - izjavio je Milić.

Foto: printskrin

 

- I odredio je prioritetne mete, skica izgleda kao iz video igrica ili horor filmova. Detaljno je po razredima planirao kako da uđe u koju učiniocu i kako koje dete da likvidira iz sledećih odeljenja 7/2, 8/4, 6/4, 8/2, 7/4 i 7/3, po brojevima.

Foto: printskrin

 

Podsetimo, jutros oko 8 časova dogodio se masakr na Vračaru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je učenik K. K. (14), inače sin poznatog radiologa, otvorio vatru zapucavši iz dva pištolja na učenike i školsko osoblje.

Život je izgubilo osam đaka i radnik obezbeđenja.

Prostrelne rane zadobilo je još sedmoro osoba.

Foto: Novosti

 

Pored ranjenih đaka, teške je povređena i nastavnica istorije.

Prema prvobitnim nezvaničnim informacijama, prva žrtva krvavog pira bio je radnik obezbeđenja koji nažalost nije uspeo da spreči masakr, zadobivši tom prilikom fatalne povrede. Napadač je posle toga krenuo da puca na učenike.

Prilikom pretresa dvorišta pronađena su i tri molotovljeva koktela.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".