Za biljke koje su navedene u ostatku svetla savetuje se dnevna soba kao prostorija za uzgoj. Obratite pažnju na zemljište i da nema puno sunčeve svetlosti. 

Monstera 

Bitno je da zemljište bude dobro propusno, da ne bude na temperaturi nižoj od 13 stepeni, držite je u pollusenci jer nije baš ljubitelj izražajne sunčeve svetlosti, a zaliva se leti dva puta nedeljno, zimi jednom u dve nedelje. Ova divna biljka velikih listova savršena je za kancelarije, ali i u domu osvežava prostor.

Foto: Printskrin/Jutjub/Missis Kristis

 

 

Sukulente 

Bez obzira na stil uređenja, svaka kuća će dobiti na dobrom ukusu i lepoti ako ima male biljke na ivici lavaboa u kupatilu ili kadi, noćnim ormarićima pored kreveta i stolovima u dnevnoj sobi. Male, jednostavne za održavanje, biljke kao što su sukulenti, idealne su na takvim mestima. Sukulente nemojte previše zalivati, one obožavaju suvu klimu, prija im da imaju puno toplote i prirodne sunčeve svetlosti, a najlakše za održavanje su one sa zelenim listovima.

Foto: Printskrin/Jutjub/Jelenina svaštara

 

Paprat ptičije gnezdo 

Ako vam je srce naklonjeno paprati, odlučite se za zgodno ptičje gnezdo, koje ima debele, sjajne listove koji zadržavaju vlagu duže od mnogih drugih vrsta paprati – što ga čini najnezahtevnijim tipom za rast. Dajte mu jarko, indirektno svetlo i vodu kada se gornjih nekoliko centimentara zemlje osuši.

Foto: Printskrin/Jutjub/Ženski Kutak

 

(Sensa)

BONUS VIDEO: