За биљке које су наведене у остатку светла саветује се дневна соба као просторија за узгој. Обратите пажњу на земљиште и да нема пуно сунчеве светлости. 

Монстера 

Битно је да земљиште буде добро пропусно, да не буде на температури нижој од 13 степени, држите је у поллусенци јер није баш љубитељ изражајне сунчеве светлости, а залива се лети два пута недељно, зими једном у две недеље. Ова дивна биљка великих листова савршена је за канцеларије, али и у дому освежава простор.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Миссис Кристис

 

 

Сукуленте 

Без обзира на стил уређења, свака кућа ће добити на добром укусу и лепоти ако има мале биљке на ивици лавабоа у купатилу или кади, ноћним ормарићима поред кревета и столовима у дневној соби. Мале, једноставне за одржавање, биљке као што су сукуленти, идеалне су на таквим местима. Сукуленте немојте превише заливати, оне обожавају суву климу, прија им да имају пуно топлоте и природне сунчеве светлости, а најлакше за одржавање су оне са зеленим листовима.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Јеленина сваштара

 

Папрат птичије гнездо 

Ако вам је срце наклоњено папрати, одлучите се за згодно птичје гнездо, које има дебеле, сјајне листове који задржавају влагу дуже од многих других врста папрати – што га чини најнезахтевнијим типом за раст. Дајте му јарко, индиректно светло и воду када се горњих неколико центиментара земље осуши.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Женски Кутак

 

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО: