Ovo se, pored ostalog, navodi u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore protiv pripadnika "kavačkog klana" Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, LJuba Milovića, Petra Lazovića, Milana Vujotića, Radoja Živkovića, Radovana Pantovića, Radovana Mujovića, Duška Roganovića, Nikole Spasojevića i Nikše Perovića. Delove optužnice objavio je portal "Libertas pres".

- Sumnja se da je on doneo odluku i naredio da se LJepoja usmrti, jer je smatrao da je kao pripadnik suprotstavljene kriminalne organizacije učestvovao u pokušaju njegovog ubistva u Kijevu - navodi se u optužnici.

- Zvicer je LJepoju, u zaštićenim komunikacijama sa drugim pripadnicima svoje kriminalne organizacije, oslovljavao nadimcima "Zvonce" i "Mance".

Dalje se navodi da su, sprovodeći njegovu naredbu, pripadnici kriminalne organizacije iz Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Dejan Tešić, Marko Andrić, Vlado Draganić, Srđan Lalić, Nebojša Janković, Marko i Miloš Budimir, Bojan Hrvatin i Nemanja Đurić, protiv kojih se u Specijalnom sudu u Beogradu već vodi krivični postupak, ubili LJepoju.

Oni su ga prethodno vezali lisicama i uveli u skriveni prostor kuće u Ritopeku, gde su ga tukli, mučili i ispitivali kako bi od njega iznudili informacije, koje su ih interesovale, o suprotstavljenim kriminalnim organizacijama i o njegovom navodnom učešću u pokušaju ubistva Zvicera u Ukrajini.

Ova grupa mu je, kako se navodi, uzela kriptovani telefon i prinudila ga da ga otključa kako bi videli sa kim je bio u kontaktu, pa su ga Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković "stezanjem kese navučene preko glave i žice oko vrata udavili, nakon čega je Belivuk Veljko nožem presekao LJepoji vrat". Potom su telo izmasakrirali i isekli na komade, fotografisali i te fotografije slali kontaktima sa LJepojinog telefona.

- Komade tela su samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, stavili u džakove i putničkim vozilom odneli do Dunava, gde su ostatke bacili u reku, dok su LJepojine lične stvari polili benzinom i zapalili - navodi se u optužnici.

- Draganić i Janković su, potom, skrivenu prostoriju kuće u Ritopeku i mašinu za mlevenje oprali hemijskim sredstvima da bi uklonili tragova krivičnog dela. Okrivljeni Zvicer je, kako se sumnja, saučesnicima isplatio po kilogram kokaina u novčanoj protivvrednosti od po 35.000 evra.

Policajci nisu bili tajni agenti

U potvrđenoj optužnici protiv dvojice bivših pripadnika Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore, Petra Lazovića i pripadnika policije LJuba Milovića, navodi se da oni nikada nisu bili radno angažovani u Odseku za specijalne istražne metode, odnosno nisu bili "tajni agenti" policije u kriminalnim klanovima. U evidencijama sa kojima raspolaže Uprava policije nisu, navodi se u optužnici protiv Radoja Zvicera, Lazovića, Milovića i drugih optuženih članova ove kriminalne organizacije, pronađeni akti o službenom postupanju okrivljenih Lazovića i Milovića u vezi sa ostvarivanjem komunikacija sa članovima organizovanih kriminalnih grupa.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".