Ово се, поред осталог, наводи у оптужници Специјалног државног тужилаштва Црне Горе против припадника "кавачког клана" Радоја Звицера, Слободана Кашћелана, Љуба Миловића, Петра Лазовића, Милана Вујотића, Радоја Живковића, Радована Пантовића, Радована Мујовића, Душка Рогановића, Николе Спасојевића и Никше Перовића. Делове оптужнице објавио је портал "Либертас прес".

- Сумња се да је он донео одлуку и наредио да се Љепоја усмрти, јер је сматрао да је као припадник супротстављене криминалне организације учествовао у покушају његовог убиства у Кијеву - наводи се у оптужници.

- Звицер је Љепоју, у заштићеним комуникацијама са другим припадницима своје криминалне организације, ословљавао надимцима "Звонце" и "Манце".

Даље се наводи да су, спроводећи његову наредбу, припадници криминалне организације из Србије Вељко Беливук, Марко Миљковић, Дејан Тешић, Марко Андрић, Владо Драганић, Срђан Лалић, Небојша Јанковић, Марко и Милош Будимир, Бојан Хрватин и Немања Ђурић, против којих се у Специјалном суду у Београду већ води кривични поступак, убили Љепоју.

Они су га претходно везали лисицама и увели у скривени простор куће у Ритопеку, где су га тукли, мучили и испитивали како би од њега изнудили информације, које су их интересовале, о супротстављеним криминалним организацијама и о његовом наводном учешћу у покушају убиства Звицера у Украјини.

Ова група му је, како се наводи, узела криптовани телефон и принудила га да га откључа како би видели са ким је био у контакту, па су га Беливук, Хрватин, Лалић и Јанковић "стезањем кесе навучене преко главе и жице око врата удавили, након чега је Беливук Вељко ножем пресекао Љепоји врат". Потом су тело измасакрирали и исекли на комаде, фотографисали и те фотографије слали контактима са Љепојиног телефона.

- Комаде тела су самлели у индустријској машини за млевење меса, ставили у џакове и путничким возилом однели до Дунава, где су остатке бацили у реку, док су Љепојине личне ствари полили бензином и запалили - наводи се у оптужници.

- Драганић и Јанковић су, потом, скривену просторију куће у Ритопеку и машину за млевење опрали хемијским средствима да би уклонили трагова кривичног дела. Окривљени Звицер је, како се сумња, саучесницима исплатио по килограм кокаина у новчаној противвредности од по 35.000 евра.

Полицајци нису били тајни агенти

У потврђеној оптужници против двојице бивших припадника Агенције за националну безбедност Црне Горе, Петра Лазовића и припадника полиције Љуба Миловића, наводи се да они никада нису били радно ангажовани у Одсеку за специјалне истражне методе, односно нису били "тајни агенти" полиције у криминалним клановима. У евиденцијама са којима располаже Управа полиције нису, наводи се у оптужници против Радоја Звицера, Лазовића, Миловића и других оптужених чланова ове криминалне организације, пронађени акти о службеном поступању окривљених Лазовића и Миловића у вези са остваривањем комуникација са члановима организованих криминалних група.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".