Tokom devedesetih pomenuta serija bila je omiljena mnogima zbog brojnih likova koji su umeli da nasmeju do suza. Jedan takav lik igrala je glumica Aleksandra Nikolić. Ona je tumačila lik Savke čiji je muž držao kafanu, a igrao ga je Milenko Pavlov. Ona je ostala zapamćena po ulozi žene koja voli da histeriše, pa je jednom prilikom čak izudarala svog muža u pokušaju da ga odbrani od atraktivnih žena.

Aleksandra Nikolić koja je imala niz zapaženih uloga na seriji i filmu, ali se prvenstveno ostvarila kao pozorišna glumica i članica je Narodnog pozorišta u Beogradu od 1980. godine.

Uloga ove glumice prirasla je brojnim gledaocima za srce, a posle trideset godina Aleksandra je nastavila da osvaja simpatije publike. 

 

 

Rođena Somborka pored pomenute serije glumila i u serijama "Portret Ilije Pevca", "Ulica lipa", "Grčki i latinski jezik", kao i filmovima "Klip" i "Neko me ipak čeka". Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada, a za ulogu Ane Gutjar u predstavi "Švabica" dobila je Sterijinu i Vojvođansku nagradu.

Posle mnogo godina imali smo prilike da je gledamo u serijama "Jutro će promeniti sve" i "Igra sudbin", a sada i u kombinaciji TV novele i porodične serije "Zakopane tajne", gde joj je pripala takođe vrlo upečatljiva uloga. 

(Stori)

BONUS VIDEO: