Aleksa Bartel iz Arvade razgovarala je telefonom sa prijateljicom kada ju je 19. aprila pogodio kamen. Nakon što nije odgovarala na pozive, njena prijateljica je pratila Aleksinu lokaciju preko aplikacije i pronašla je mrvu u automobilu, koji se zabio u njivu, rekla je Karlin Tili, portparol šerifove kancelarije okruga DŽeferson, prenosi Asošiejted pres.

Prema prvim informacijama, Aleksa je poginula od udarca kamena, a ne od sudara, rekla je Tilijeva.

 

Za njenu smrt okrivljena su trojica 18-godišnjaka, DŽozef Kenig, Nikolas „Mič“ Karol Čik i Zakari Kvak, koji su uhapšeni u svojim kućama u noći između utorka i srede.

Policija veruje da je ovaj incident povezan sa nekoliko sličnih u kojima je kamenje prečnika između 10 i 15 centimetara bacano na automobile u toj oblasti u noći Aleksine smrti.

Kako prenosi AP, napadi kamenjem su počeli nešto posle 22 sata i uključili su najmanje sedam vozila. Pored smrti 20-godišnje devojke, dva vozača su zadobila lakše povrede.

Nejasno je ko je od tinejdžera vozio tokom napada, ali se sumnja da su sva trojica bacali kamenje na vozila.

Istražitelji kažu da je obrada mobilnih telefona pomogla da dođu do osumnjičenih, koji bi mogli da se suoče sa dodatnim optužbama.

BONUS VIDEO:

DREVNI GRAD U NOVOM IZDANJU: Pogledajte kako izgleda Petra u Jordanu pod 3D svetlima i zvukom

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".