Pravljen po licenci italijanskog Fijata, bio je obožavan zbog ekonomičnosti i pristupačnosti pa je mogao da ga vozi i prosečan građanin. Pored građanstva, koristile su ga i državne službe.

Prvi primerak ovog kultnog automobila je imao svega 23 konjske snage, a kasniji modeli su imali oko 25. NJima je do "stotke" bilo potrebno čak 54 sekunde. Ovaj mali automobil je, ipak, prirastao mnogima za srce pa je ostvario kultni status.

Danas, jedan ovakav primerak dostiže neverovatne cene preko okeana. Najskuplji "fića" je koštao čak 40.000 dolara, a u pitanju je modifikovana verzija poznatog automobila. Prethodni vlasnik je od svog "fiće" napravio "fijat džoli" koji više liči na auto za golf terene nego za ulicu.

Foto: bringatrailer.com printskrin

 

Međutim, realnija je cena 11.000 dolara za "fiću" u veoma dobrom stanju. Ovaj automobil je dobio novi sjaj pre oko 7 godina u Hrvatskoj gde je 2018. godine kupljen.

Foto: bringatrailer.com printskrin

 

Čini se da je, uz "juga", sada i "fića" na dobrom glasu preko okeana, tako da ukoliko posedujete jedan ovakav oldtajmer, potencijalno je u vašem posedu pravo bogatstvo.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".