Ikona jugoslovenske auto-industrije, Zastava 750, koja je popularno nazvana "Fića", i dalje gazi drumovima!

Ovaj maleni automobil koji je nezvanično proglašen "nacionalnom klasom", nastao u saradnji sa Fiatom, prestao je da se proizvodi još 1985. godine, a prvi primerak iz tadašnje kragujevačke fabrike Zavodi "Crvena Zastava" izašao je davne 1955.

Godine, međutim, ne predstavljaju nikakav problem za primerke koji su iole očuvani. Ovaj omiljeni "starkelja" može da pređe još mnogo kilometara, a jedan takav primerak obreo se na Kopaoniku i postao prava senzacija.

 

 

Tiktoker jocatf objavio je nekoliko snimaka koji su preko noći skupili hiljade lajkova i stotine pozitivnih komentara.

Reč je o crvenom "Fići", niških registarskih oznaka, koji se bez ikakvih problema kreće po snegom zavejanim putevima po planini. Na jednom snimku se vidi da je naišao i na uzbrdicu, ali ni to za njega nije predstavljalo nikakav problem.

 

 

Prošao je "Fića" lagano gde bi verovatno mnogi moderni automobili zapeli, a da stvar bude još ubedljivija vlasnik tvrdi da njegova "Zastava 750" ima letnje gume!

Ne čudi onda što je ova vanvremenska mašina postala atrakcija na Kopaoniku na kom uglavnom dominiraju skupi i snažni terenci. Održao im je stari "Fića" dobru lekciju.