Baka Vinki u 81. godini života, čija se svakodnevica uglavnom svodi na seoske poslove, najveće zadovoljstvo pričinjava dolazak njenog unuka Jovana.

Zajedničko vreme provode u časovima vožnje kojima se ona naročito raduje.

- On odmalena to voli i radi, mi smo se pored njega pomalo učili i naučili. Slušamo kako kaže i tako radimo. Osećaj je odličan - ističe Vinka Đorđević, iz mesta Mali Vrtop kod Gadžinog Hana.

Oduvek je, kaže, želela da sedne za volan, ali u mladosti nije bilo prilike, pa joj unuk pomaže u ostvarivanju davnašnje želje koja je nije napustila ni u devetoj deceniji života. Bilo joj je jako neobično to da radi, ali na kraju svake vožnje njoj bude baš zanimljivo.

- Uporna je, baš hoće da nauči lepo da vozi - navodi unuk Jovan Mitrović.

Na pitanje o tome kakve gume trenutno ima, baka Vinka odgovara: "Valjda letnje".

A o brzini u kojoj najčešće vozi, kaže da koju unuk reši, tu ubaci, i ona vozi. Oprobala se u "ladi", "golfu", "bagiju" i drugim automobilima svog unuka, inače zaljubljenika u četvorotočkaše. Ipak najdraži joj je oldtajmer.

- 'Fića' mi se najviše sviđa. Mali je, a ja sam stara. To baš ide - smeška se baka Vinka.

Tako se ova neobična posada, koja potvrđuje da i pozne godine mogu da budu zabavne i da za učenje i ostvarivanje želja ne postoje starosne granice, može često videti na sportskim terenima u Zaplanju.