- Rezerve krvi su stabilne, trodnevne i nakon praznika. Mi smo radili i tokom prazničnih dana, izuzev nedelje, koja je svakako neradna u Institutu i zadovoljni smo odzivom na akcija. Smanjene su samo rezerve nulta negativne krvne grupe - rekla je danas Tanjugu Ivana Rodić iz Instituta za transfuziju krvi.

Rodić je kazala da je važno je da se ove i sledeće nedelje odazovu zdravi i punoletni građani da bi se pripremili za prvomajske praznike.

- Danas ćemo biti na terenu, to u Biblioteci grada Beograda od 11 do 15 časova kao i u transfuziološkom autobusu ispred Starog Merkatora od 10 do 15 sati. Sutra se akciji dobrovoljnog davanja krvi pridružuje Visoka škola elektrotehnike i računarstva na Voždovcu, gde se krv može dati od 10 do 16 časova, kao i ispred "Beogradskih elektrana" u Novom Beogradu od 9 do 13 časova - rekla je Rodić.

Foto: Profimedia

 

Kako je navela, akcija doniranja krvi nastavlja se i u četvrtak, i to u više beogradskih opština.

- U obrenovačkom Crvenom krstu biće organizovano davanje krvi od 9 do 14 časova, zatim u mladenovačkom Centru za kulturu i turizam od 10 do 16 časova. Fakultet političkih nauka pridružio se humanoj akciji gde se krv može dati u periodu od 11 do 16 časova - rekla je Rodić.

- U petak će se transfuziološki autobusi nalaziti i ispred Doma zdravlja u Požeškoj ulici na Banovom brdu od 9 do 14 sati kao i ispred Crkve Svetog Velikomučenika Dimitrija U Novom Beogradu od 11 do 16 časova - kazala je Rodić.

Deo smo i manifestacije "Jevremova ulica susreta" u subotu, 21. aprila, kada će biti omogućeno davanje krvi u od 10 do 16 časova, rekla je Rodić.

BONUS VIDEO:

LUKSUZNI AUTOMOBIL IZ KINE: Pogledajte snimke sa Salona automobila u Šangaju

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".