Ugljenisano telo mladića pronađeno je u subotu u selu Šteke nadomak Podgorice, a crnogorska policija juče je identifikovala Podgoričanina koji je prvo upucan sa tri hica, a potom spaljen! Navodno, u pitanju je navodni pripadnik škaljarskog klana, Vidak V. (23).

Kako prenose crnogorski mediji, njegov nestanak nije bio prijavljen sve do kasno preksinoć nakon čega je porodica i pozvana da identifikuje leš.

Kako se navodi, oni su prepoznali mladića i ispričali da ga nekoliko dana nisu videli. Telo nije bilo skorz izgorelo, a ostale su vidljive tetovaže po nogama, koje su verovatno pomogle u prepoznavanju.

Foto: Društvene mreže

 

Više čaura

Telo je, podsetimo, primetio meštanin koji je obilazio imanje i pozvao je policiju.

- Inspektori su na licu mesta zatekli užasavajući prizor u šumarku pored slepe makadamske ulice. Na nekih 200 metara udaljenosti od glavnog seoskog puta bilo je poluugljenisano telo, a pored leša više čaura - navele su Vijesti.

Čim je telo pronađeno spekulisalo se da je u pitanju nastavak rata između dva kotorska klana, kavačkog i škaljarskog, za šta je ubrzo stigla i potvrda iz izvora iz istrage.

Foto: Društvene mreže

 

Ubijen je, kako se sumnja, još jedan pripadnik škaljarskog klana, peti po redu za menje od godinu dana, od juna prošle godine do danas. Dvojica visokopozicioniranih članova i vođa ovog kriminalnog klana, podsetimo, smaknuti su u roku od samo tri meseca prošle godine.

- Škaljarski klan pretrpeo je velike udarce u poslednjih godinu dana. Na već oslabljenu grupu poslati su plaćenici koji su u junu 2022. ubili Milića Minju Šakovića u Budvi, u avgustu Gorana Vlaovića na Pagu i u saptembru vođu klana, Jovana Vukotića u Istanbulu - podseća izvor.

Foto: Printskrin

 

Šaković je bio jedan od najistaknutijih pripadnika škaljarskog klana, a atentat na njega planiran je i ranije, za šte su se, kao i za ubistvo, teretili pripadnici suprotstavljenog kavačkog klana.

Foto: Borba.me

 

Osim njega, Goran Vlaović je smatran desnom rukom Jovana Vukotića, a njih dvojica likvidirana su u razmaku od desetak dana.

- Čini se da "kavčani" ne miruju i da oni bukvalno vode rat do istrebljenja sa "škaljarcima". Nekada jedinstven kotorski klan, koji se 2014. pocepao na dva dela posle nestanka kokaina u Valensiji, iz godine u godinu postaje sve brutalniji i suroviji. Praktično nemaju milosti, što pokazuju i načinom izvršenja likvidacija - kaže izvor.

Zlo ne spava

- "Kavčanima" su na udaru, kako ljudi iz samog vrha suprotstavljene kriminalne grupe, tako i najniže rangirani pripadnici. Iako je jedan vođa "kavčana", Radoje Zvicer, u bekstvu, a drugi, Slobodan Kašćelan, u zatvoru, čini se da grupa nesmetano funkcioniše i ostvaruje svoje krvave ciljeve. S druge strane, teško ranjeni i obezglavljeni "škaljarci" samo trpe gubitke - dodaje.

Kako kaže naš izvor, da zlo ne spava, pokazalo se i 9. marta, kada je u Beogradu na pumpi u Rušnju ubijen Ranko Radošević Eksobar iz Nikšića.

- Radošević je navodno bio vođa nikšićkog klana, ali izuzetno blazak Jovanu Vukotiću i škaljarskom klanu - podseća izvor.

Foto: Privatna arhiva

 

Recept smrti - Lomača i paljenje tela

Od početka rata kotorskih klanova načini surovih likvidacija su bili najrazličitiji, pogotovo kada je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića iz Beograda, neka ubistva za "kavčane" preuzeo u svoje ruke.

Foto: Ž.Knežević

 

- Bilo je mnogo klasičnih sačekuša, jedna od njih je i ubistvo kojim je rat počeo, kada je ubijen Goran Radoman 2014. na Novom Beogradu. Međutim, paljenje tela kako bi se sakrili tragovi zločina nikako nije stran kavačkom i Belivukovom klanu. Na taj način ubijeni su, prema navodima optužnica, Goran Mihajlović za koga se tereti Belivukov klan, ali i Nikole Stanišića na Lovćenu, izvršeno po Zvicerovom receptu. Obojica su spaljena na lomači napravljenoj od automobilskih guma - podseća naš izvor.

Ubistvo za ubistvom

x 18. jun 2022 - u Budvi ubijen Milić Minja Šaković

x 25. avgust 2022 - na Pagu ubijen Goran Vlaović

x 8. septembar 2022 - u Istanbulu ubijen Jovan Vukotić

x 9. mart 2023 - u Beogradu ubijen Ranko Radošević Eskobar

x 8. april 2023 - u Podgorici ubijen V. V.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

"NE DOLAZITE KUĆI, SVUDA JE KRV, UBIO SAM BOBANA": Detalji bratoubilačkog ubistva u Nišu (VIDEO)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".