Azra je uhapšena u utorak u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar, a sud joj je odredio pritvor koji može da traje najduže 18 dana od dana lišavanja slobode, prenosi portal Avaz.

Osumnjičenoj za ovo delo u Srbiji joj preti do 40 godina robije.

Foto: Društvene mreže

 

Potvrdila da je bila u Beogradu

Na početku pretresa sudija je upitala Azru da li je krajem februara do marta bila u Srbiji.

- Jesam, do 7. marta sam bila u Beogradu - kazala je Azra Š, i potvrdila da je saznala da je za njom raspisana poternica tek kad je policija u Sarajevu došla po nju u Studentski dom.

Advokat Damir Kočo, koji zastupa Azru Š, rekao je da odbrana traži da predmet ide u redovnu proceduru. S obzirom na ovo izjašnjenje, od pravosudnih organa naše države biće zatraženo da podnesu zahtev za ekstradiciju sa svom potrebnom dokumentacijom.

Kako je po poternici zatraženo da se Azri Š. izrekne zadržavanje, sutkinja će naknadno odlučiti hoće li studentkinja zadržavanje od 18 dana provesti u zatvoru ili u kućnom pritvoru pod merama zabrane, piše Avaz.

Portal Dnevni Avaz je objavio snimak sa njenog saslušanja u sudu u Bosni i Hercegovini. 

Mogla bi biti izručena Srbiji

Po ugovoru o međunarodnom izručenju vlastitih državljana, Azra Š. bi mogla biti izručena Srbiji.

Podsetimo, uhapšena Azra je na jednoj Fejsbuk grupi za čuvanje dece tražila posao, a odmah nakon hapšenja oglasio se administrator grupe sa upozorenjem o devojci. 

Nakon što je vest o hapšenju devojke odjeknula, oglasila se i administratorka grupe.

- Dragi članovi, moram sa vama da podelim link i još jednom ponovim da dobro proveravate koga angažujete. Nadam se da niko iz naše grupe nije sarađivao sa dole pomenutom devojkom. Uhapšena je, napustila je grupu pre tri dana, ali se duže vreme oglašavala i tražila posao - napisala je administartorka.

Foto: Društvene mreže

 

BONUS VIDEO: 

POČINJE SUĐENJE GORANU DŽONIĆU: U sudnici braća ubijene Gordane

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".