Aparat se nalazi u prefekturi Akita, na severu Japana i u ponudi ima samo meso divljeg medveda kojeg su ulovili lokalni lovci. LJudi ne prestaju da dolaze i kupuju medvedinu otkako je mašina instalirana krajem prošle godine, izveštavaju japanski mediji.

Meso, koje se prodaje za 2.200 jena (14,8 evra) za 250 grama, pokazalo se popularnim među putnicima koji izlaze na obližnjoj železničkoj stanici u gradu Semboku, ali je kompanija koja je postavila automat, primila zahteve za dostavu u Tokio, koji je udaljen oko 400 kilometara.

Mašina, na kojoj se medvedina predstavlja kao regionalni specijalitet, u ponudi je imala mešavinu nemasnog i masnog mesa, navodi list Mainići šimbun.

Meso je dobijeno od životinja koje su u planinama na severu Japana uhvatili članovi lokalnog lovačkog društva kojima je bilo dozvoljeno da ubiju određeni broj medveda tokom godišnje sezone lova, dodaje list.

Automat se pojavio u novembru nakon što je „Soba Goro“, lokalni restoran, otkrio priliku da jela od medvedine upotrebi kao turističku atrakciju.

Potrošnja mesa medveda najveća je upravo na severu Japana, gde se prodaje u konzervama, pa čak i kao instant jelo.

(Gardijan)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".