Апарат се налази у префектури Акита, на северу Јапана и у понуди има само месо дивљег медведа којег су уловили локални ловци. Људи не престају да долазе и купују медведину откако је машина инсталирана крајем прошле године, извештавају јапански медији.

Месо, које се продаје за 2.200 јена (14,8 евра) за 250 грама, показало се популарним међу путницима који излазе на оближњој железничкој станици у граду Сембоку, али је компанија која је поставила аутомат, примила захтеве за доставу у Токио, који је удаљен око 400 километара.

Машина, на којој се медведина представља као регионални специјалитет, у понуди је имала мешавину немасног и масног меса, наводи лист Маинићи шимбун.

Месо је добијено од животиња које су у планинама на северу Јапана ухватили чланови локалног ловачког друштва којима је било дозвољено да убију одређени број медведа током годишње сезоне лова, додаје лист.

Аутомат се појавио у новембру након што је „Соба Горо“, локални ресторан, открио прилику да јела од медведине употреби као туристичку атракцију.

Потрошња меса медведа највећа је управо на северу Јапана, где се продаје у конзервама, па чак и као инстант јело.

(Гардијан)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".