Dragiša Trifunović otac ubijenog mladića rekao je da je svestan da mu nijedna kazna neće vratiti sina, ali s obzirom da je zločin učinjen na nančin koji je učinjen tih 10 godina je ništa.

- Damir je Ivana ubio sa namerom, jer je moj sin držao ruke u džepovima kada mu je najbolji drug prišao i zadao smrtonosne ubode. Čuli smo da će tužilaštvo podneti žalbu na presudu, pa se nadamo da će smrt mog sina vredeti više od deset godina - rekao je Dragiša, otac Ivana Trifunovića, koji je ubijen pre dve godine, posle dočeka srpske Nove godine 2021. na Novom Beogradu.

Damir Ibrahimović pre tri dana osuđen je na 10 godina zatvora, on nije prisustvovao izricanju presude zbog bolesti. 

Sa druge strane tokom izricanja kazne Dragiša Trifunović nije mogao da se smiri, već je neprestano plakao.

Foto: P. Milošević

 

Dragiša je, kako je objasnio u sudnici bio sa suprugom i ćerkom.

- Svaka reč je za nas ponovo bila kao udarac. Damir se tokom suđenja tvrdio da mi nije ubio sina i smatram da tje kukavički to što se nije pojavio da čuje kaznu. Trebalo je da se pojavi i da nas pogleda u oči. Ovako, njegovo nepojavljivanje je samo dokaz da je svestan šta je uradio, da oseća svoju krivicu, navodi Trifunović.

Prisećajući se kobne noći objašnjava da mu ni danas nije jasno zašto je Damir ubio njegovog sina sa kojim je odrastao i bio nerazdvojan.

- To je jedino što sam želeo tokom suđenja da saznam od njega, zašto mi je ubio sina? Dolazio je kod nas, gledao sam ga kao sina. Te noći Ivan se vratio sa dočeka Nove godine, ali je izašao nakon telefonskog razgovora sa nekim. Oko tri sata noću, izašao sam da ga potražim jer je ujutru radio. Išao sam stazom i naišao na njih dvojicu. Čuo sam: „Izdrži, izdrži“. Kada sam prišao, video sam sina kako krvav leži, a Damir mi je rekao: „DŽane me je šutnuo, a ja sam njega zakačio čašom“. Nije mi palo na pamet u tom mometu da je on to mogao da uradi. Verovao sam u njegove reči, tada sam mislio samo da ga spašavamo - priseća se kroz suze Dragiša.

Foto: Društvene mreže

 

Kako dalje navodi, odmah su Ivana stavili u automobil i krenuli ka Urgentnom centru, ali on nije izdržao.

- On je vozio, a ja sam držao Ivana. Umro mi je na rukama. Kad sam došao kući iz SUP-a nisam bio svestan da bi to mogao da bude on, a onda je posle nekoliko sati izašlo u medijima da je Damir osumnjičen za ubistvo. Tada je sve počelo da mi se slaže. Tad sam shvatio da na ulici nije bilo nikoga osim nas trojice, znam da nije bilo žive duše, niko se u bloku nije čuo, nije se čula buka - kaže Dragiša i dodaje: 

- Skupio sam snagu i odgledao snimak sa sigurnosnih kamera, na kome se vidi kako Damir ubija Ivana. Vidi se kako Ivan ide stazom sa rukama u džepovima. Vidi se auto iz kog izleće Damir, prilazi mu i jednom ga ubada u grudi. Ivan nije stigao ni da izvadi ruke iz džepova“, kaže neutešni otac i ponovo zaključuje da ne može da razume: „Družili su se od malena, išli jedni kod drugih na slavu, spavao je kod nas... Zašto?“

BONUS VIDEO:

NOVOSTI NA MESTU GDE SU NAĐENA DVA LEŠA: Tela muškarca i žene u fazi raspadanja u stanu u Zrenjaninu

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".