Prema njenim rečima, S. F. nije bio dobar đak, pravio je manje probleme u školi. Navodi i da je prošle godine u avgustu išao na popravni.

Jedan od dečaka koji je sa njim išao u razred rekao nam je da se on u poslednje vreme povukao u sebe i da se ni sa kim nije družio. Inače, trenirao je košarku. 

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je imao problema u školi, nije imao dobre  ocene i često je išao kod psihologa. Inače, kako saznajemo, S.F. ima starijeg brata, koji pohađa gimnaziju i odličan je učenik.

Od meštana Kačareva smo saznali i da u ovoj osnovnoj školi nisu retki slučajevi vršnjačkog nasilja. Kazali su nam da je pre nedelju dana jedna devojčica, koju su školski drugovi slikali i njene fotografije delili na društvenim mrežama, odlučila da promeni školu i roditelji su je prebacili u Pančevo. 

Foto: Privatna arhiva

 

Niko od meštana ne zna razlog zašto se S. F. odlučio na ovaj korak. Svi su u čudu.

Tragičan događaj odigrao se u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Kačarevu, oko 12.30 i nakon toga je druga smena puštena kući. Policija je došla, uradila uviđaj, a telo deteta je odneto na Institut za sudsku medicinu gde će biti urađena obdukcija, ali i toksikološke analize.

Obezbeđenje škole nam je reklo da direktorka škole još neće davati još zvanične izjave.

Foto: Privatna arhiva

 

SOS telefon za prevenciju samoubistva

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.

Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.

Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.

BONUS VIDEO:

VOZAČ GSP UMRO ZA VOLANOM: Pozlilo mu tokom vožnje, autobus potom naleteo na četiri automobila

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".