Према њеним речима, С. Ф. није био добар ђак, правио је мање проблеме у школи. Наводи и да је прошле године у августу ишао на поправни.

Један од дечака који је са њим ишао у разред рекао нам је да се он у последње време повукао у себе и да се ни са ким није дружио. Иначе, тренирао је кошарку. 

Према незваничним информацијама, наводно је имао проблема у школи, није имао добре  оцене и често је ишао код психолога. Иначе, како сазнајемо, С.Ф. има старијег брата, који похађа гимназију и одличан је ученик.

Од мештана Качарева смо сазнали и да у овој основној школи нису ретки случајеви вршњачког насиља. Казали су нам да је пре недељу дана једна девојчица, коју су школски другови сликали и њене фотографије делили на друштвеним мрежама, одлучила да промени школу и родитељи су је пребацили у Панчево. 

Фото: Приватна архива

 

Нико од мештана не зна разлог зашто се С. Ф. одлучио на овај корак. Сви су у чуду.

Трагичан догађај одиграо се у Основној школи "Жарко Зрењанин" у Качареву, око 12.30 и након тога је друга смена пуштена кући. Полиција је дошла, урадила увиђај, а тело детета је однето на Институт за судску медицину где ће бити урађена обдукција, али и токсиколошке анализе.

Обезбеђење школе нам је рекло да директорка школе још неће давати још званичне изјаве.

Фото: Приватна архива

 

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

БОНУС ВИДЕО:

ВОЗАЧ ГСП УМРО ЗА ВОЛАНОМ: Позлило му током вожње, аутобус потом налетео на четири аутомобила

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".