Sud u Frankfurtu osudio je Jasmin S. (29) na 5 i po godina zatvora zbog ubistva svoje 18-mesečne ćerke tabletama za spavanje, prenose nemački mediji. 

Na osnovu analize pramena kose deteta, utvrđeno je da su devojčici davane tablete za spavanje i tablete protiv mučnine. Majka se na sudu branila tvrdnjom da ona je bila "dete koje je vrištalo" i da noću nije mogla da se odmori, piše Bild.

Prema optužnici, sve se odigralo krajem 2021. godine, kada je koktel lekova usmrtio godinu i po dana staru devojčicu. Sud je utvrdio da je majka oko 5 sati izjutra zatekla beživotno telo ćerke te da je onda skovala plan kako da zataška svoj zločin. U optužnici se navodi da je Jasmin tada gurnula fioku komode preko tela svog deteta, kako bi iscenirala da je devojčica tokom igre prevrnulo komad nameštaja koji je pao na nju i usmrtio je. 

Posle Mikine smrti, majka je počela čudno da se ponaša i traži donacije za sahranu.

- Izgubili smo našu malu princezu prošlog petka kada je imala godinu i po godinu. Ugušila se sama u svojoj sobi i ja (mama) sam je našla - napisala je ona na društvenim mrežama. Ipak, tu nije bio kraj njene bizarnosti jer je nakon toga počela da traži pomoć vidovnjaka kako bi uspela da stupi u kontakt sa svojom preminulom ćerkom. 

Kako prenosi Bild, utvrđeno je da je ona ćerki dala lek iz sažaljenja jer i njoj pomaže. Ona je i sama zbog psihičkih i fizičkih bolesti postala zavisna od tableta i nadala se da će koktel, koji je bio dobar za nju, doneti olakšanje i detetu. Posle devet meseci u pritvoru, priznala je da je trebalo je da vidim da više ne može da se brine o njoj i da postaje opasnost za svoje dete.

- Kakva god me kazna čeka, ona se ne može porediti sa ovim bolom - rekla je ona.

BONUS VIDEO:

VODENI TOPOVI I SUZAVAC: Pogledajte sukobe u Lionu na protestima protiv reforme penzionog sistema

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".