U emisiji "Metar moga sela", direktor osnovne škole "Stevan Jakovljević" koju je pohađala Ana Nikolić otvorio je matičnu knjigu i pokazao kakav je đak bila.  

- Neki pečat ove naše škole jedna od najpoznatijih najznamenitijih javnih ičnosti je Ana Nikolić koja pronosi grad Paraćin i našu školu. Eto prošlo je dosta godina, nije bila u mom odeljenju znam da je bila kod učiteljice Marije Atanacković i znam da je u to vreme kada smo imali sednice ona nju hvalila. Bila je veliki zvrk, nestašna, ali ne u smislu da pravi neki nered nego je pokretala decu na inovacije, na igru, na zabavu - kaže za emisiju "Metar moga sela" direktor osnovne škole u Paraćinu koju je Ana pohađala.

- Bila je odličan đak što možemo da vidimo i u matičnim knjigama koje smo pronašli. Tako da nije bilo problema što se tiče učenja, znanja i obrazovanja. Pretpostavljali smo da će da se nađe u tom svetu jer je imala sklonosti prema pevanju, prema igri... Sad, da li je trebalo da bude pevačica ili filmska glumica, ali nešto se sigurno rađalo u njoj u to doba - priča direktor škole.

Anina nesreća u životu je preran gubitak oca. To je dosta uticalo na nju. 

- Možda je ona skrivala u sebi taj nedostatak što je rano izgubila oca, ali je ipak to nadoknadila tim svojim aktivnostima kojima se bavila, tako da mislim da je uz pomoć majke, znam majku koja je radila takođe u obrazovanju u predškolskoj ustanovi, ona joj je bila najveći vetar u leđa, ona je pogurla, vodila - kaže direktor i dodaje:

- I mi ovde smo imali sluha za njen život i nadam se da smo uspeli da joj pomognemo da se izrodi u ovu ličnost koja je danas.

BONUS VIDEO: