У емисији "Метар мога села", директор основне школе "Стеван Јаковљевић" коју је похађала Ана Николић отворио је матичну књигу и показао какав је ђак била.  

- Неки печат ове наше школе једна од најпознатијих најзнаменитијих јавних ичности је Ана Николић која проноси град Параћин и нашу школу. Ето прошло је доста година, није била у мом одељењу знам да је била код учитељице Марије Атанацковић и знам да је у то време када смо имали седнице она њу хвалила. Била је велики зврк, несташна, али не у смислу да прави неки неред него је покретала децу на иновације, на игру, на забаву - каже за емисију "Метар мога села" директор основне школе у Параћину коју је Ана похађала.

- Била је одличан ђак што можемо да видимо и у матичним књигама које смо пронашли. Тако да није било проблема што се тиче учења, знања и образовања. Претпостављали смо да ће да се нађе у том свету јер је имала склоности према певању, према игри... Сад, да ли је требало да буде певачица или филмска глумица, али нешто се сигурно рађало у њој у то доба - прича директор школе.

Анина несрећа у животу је преран губитак оца. То је доста утицало на њу. 

- Можда је она скривала у себи тај недостатак што је рано изгубила оца, али је ипак то надокнадила тим својим активностима којима се бавила, тако да мислим да је уз помоћ мајке, знам мајку која је радила такође у образовању у предшколској установи, она јој је била највећи ветар у леђа, она је погурла, водила - каже директор и додаје:

- И ми овде смо имали слуха за њен живот и надам се да смо успели да јој помогнемо да се изроди у ову личност која је данас.

БОНУС ВИДЕО: