Imena osumnjičenih ponavljaju se od  20. marta preko policijske radio-veze, kako bi im se što pre ušlo u trag.

Nacionalna poternica raspisana je 17. marta, tokom velike operacije Specijalnog policijskog odeljenja i SDT-a, i za službenicima policije I. S. i N. B., a ponovljena je i za službenikom Uprave policije LJ. M., koji je crnogorskim službama nedostupan još od leta 2022. godine.

Prema saznanjima Vijesti na spisku SDT-a je D. M. iz Nikšića, a traga se i za Cetinjaninom B. J, ali i za Podgoričanima A. K. i F. Z., kojima SDT krivičnom prijavom stavlja na teret krivično delo – stvaranje kriminalne organizacije.

U višednevnoj velikoj operaciji SPO-a i SDT-a, tokom prošle sedmice, uhapšeni su službenik Potražne jedinice iz Podgorice G. S. i inspektor za droge iz Kotora M. P. i njihove nekadašnje kolege - bivši specijalac V. B, Kotoranin M. O, kao i T. A. iz Podgorice.

Posle saslušanja u SDT, a na predlog specijalnog tužioca, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila im je pritvor, zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i saučesnike koji su u bekstvu, ali i zbog "naročito teškog načina izvršenja krivičnog dela"...

SDT, tvrde, veruje da je i tom organizacijom rukovodio odbegli šef kavačkog klana Radoje Zvicer, a da je osumnjičenu ekipu okupio i njima rukovodio begunac sa policijskom značkom LJ. M.

(Vijesti)

BONUS VIDEO: