Nemanja je rodom iz Niša gde živi njegova porodica a on je zbog posla već neko vreme boravio u mestu Aleksandrija u Virdžiniji (SAD). Bližih informacija o okolnostima nesreće u kojoj je poginuo Nemanja R, u javnosti za sada nema, piše Blic.

Prve informacije o ovom tragičnom događaju mogle su se pročitati putem inostrane internet platforme “Go fund me” gde su njegovi prijatelji započeli prikupljanje pomoći u iznosu od 70.000 evra kako bi se njegovo telo prevezlo do Srbije.

- Nikada ovo nisam pomislio da ću morati da pokrenem ali nažalost moram. Naš dragi drug i brat Nemanja nije više sa nama, imao je saobraćajnu nesreću pre neku noć iz koje se nije izvukao. Otišao je i ostavio nam je veliki bol za sobom ali isto i jedan zadatak, a taj zadatak je da se sada svi mi Srbi skupimo i dostavimo Nemanjino telo do Srbije njegovoj porodici. Ova akcija nije nešto što ce nam vratiti Nemanju u život ali ćemo ovim putem pokazati ljubav prema njemu! Počivaj u miru Neco!, napisao je na ovom sajtu B.C., Nemanjin prijatelj, koji je naveden kao pokretač akcije.

Foto: St. Luke Serbian Orthodox Church of Washington, DC

 

On je naveo u objavi da svi Nemanjini prijatelji mogu da dođu 19. marta u Crkvu Sveti Luka (10660 River Road, Potomac) gde će, posle jutarnje liturgije, biti održan pomen Nemanji.

- Zato ko god može dođite da pošaljemo poslednji pozdrav našem voljenom bratu, napisao je Nemanjin prijatelj.

Vest o organizovanju pomena nastradalom srpskom državljaninu, objavljena je i na Fejsbuk strani crkve Svetog luke u Vašingtonu.

- Draga braćo i sestre sa velikom tugom obaveštavamo da je naš parohijanin Nemanja R. tragično preminuo pre par dana u saobraćajnoj nesreći. Pozivamo sve osobe koje su poznavale Nemanju da dođu u crkvu naredne nedelje, 19. marta, kada ćemo posle Svete Liturgije odslužiti Pomen za pokoj njegove duše. Pozivamo sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti da pomognu prenos njegovog tela u Srbiju, gde će biti sahranjen.

Večan mu spomen, navodi se u internet objavi crkve Sveti Luka u Vašingtonu.

 

 

Objava na ovoj mreži, privukla je veliku pažnju pa je za svega jedan dan sakupljeno više od 60.000 dolara, od ukupno potrebnih 70.000 dolara.

Nišlije na društvenim mrežama dele objavu i izjavljuju saučešće povodom smrti mladića koga u gradu na NIšavi pamte kao izuzetno vrednog I dobrog čoveka.

- Počivaj u miru druže dobri. Duboko saučešće i svu snagu želim njegovoj porodici u ovim teškim trenucima, stoji u jednoj od objava na platformi “Go fund me”.

Prijatelji se opraštaju od Nemanje i preko “Fejsbuka”.

- Neka ti je laka zemlja brate i srećan put. Ovom prilikom bih hteo da zamolim sve prijatelje koji su poznavali Nemanju ili imaju želju da pomognu bilo kakvom donacijom da se njegovo telo vrati u Srbiju. Hvala!!, napisao je jedan od njegovih prijatelja na “Fejsbuku”.

BONUS VIDEO: 

SUĐENJE GORANU DŽONIĆU: U sudnici braća ubijene Gordane

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".