Немања је родом из Ниша где живи његова породица а он је због посла већ неко време боравио у месту Александрија у Вирџинији (САД). Ближих информација о околностима несреће у којој је погинуо Немања Р, у јавности за сада нема, пише Блиц.

Прве информације о овом трагичном догађају могле су се прочитати путем иностране интернет платформе “Го фунд ме” где су његови пријатељи започели прикупљање помоћи у износу од 70.000 евра како би се његово тело превезло до Србије.

- Никада ово нисам помислио да ћу морати да покренем али нажалост морам. Наш драги друг и брат Немања није више са нама, имао је саобраћајну несрећу пре неку ноћ из које се није извукао. Отишао је и оставио нам је велики бол за собом али исто и један задатак, а тај задатак је да се сада сви ми Срби скупимо и доставимо Немањино тело до Србије његовој породици. Ова акција није нешто што це нам вратити Немању у живот али ћемо овим путем показати љубав према њему! Почивај у миру Нецо!, написао је на овом сајту Б.Ц., Немањин пријатељ, који је наведен као покретач акције.

Фото: Ст. Луке Сербиан Ортходоx Цхурцх оф Wасхингтон, ДЦ

 

Он је навео у објави да сви Немањини пријатељи могу да дођу 19. марта у Цркву Свети Лука (10660 Ривер Роад, Потомац) где ће, после јутарње литургије, бити одржан помен Немањи.

- Зато ко год може дођите да пошаљемо последњи поздрав нашем вољеном брату, написао је Немањин пријатељ.

Вест о организовању помена настрадалом српском држављанину, објављена је и на Фејсбук страни цркве Светог луке у Вашингтону.

- Драга браћо и сестре са великом тугом обавештавамо да је наш парохијанин Немања Р. трагично преминуо пре пар дана у саобраћајној несрећи. Позивамо све особе које су познавале Немању да дођу у цркву наредне недеље, 19. марта, када ћемо после Свете Литургије одслужити Помен за покој његове душе. Позивамо све људе добре воље, који су у могућности да помогну пренос његовог тела у Србију, где ће бити сахрањен.

Вечан му спомен, наводи се у интернет објави цркве Свети Лука у Вашингтону.

 

 

Објава на овој мрежи, привукла је велику пажњу па је за свега један дан сакупљено више од 60.000 долара, од укупно потребних 70.000 долара.

Нишлије на друштвеним мрежама деле објаву и изјављују саучешће поводом смрти младића кога у граду на НИшави памте као изузетно вредног И доброг човека.

- Почивај у миру друже добри. Дубоко саучешће и сву снагу желим његовој породици у овим тешким тренуцима, стоји у једној од објава на платформи “Го фунд ме”.

Пријатељи се опраштају од Немање и преко “Фејсбука”.

- Нека ти је лака земља брате и срећан пут. Овом приликом бих хтео да замолим све пријатеље који су познавали Немању или имају жељу да помогну било каквом донацијом да се његово тело врати у Србију. Хвала!!, написао је један од његових пријатеља на “Фејсбуку”.

БОНУС ВИДЕО: 

СУЂЕЊЕ ГОРАНУ ЏОНИЋУ: У судници браћа убијене Гордане

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".