Osoba bliska Nenadu i njegovoj porodici rekla je da ubijeni mladić slabo verovao ljudima, a da je najviše poverenja imao u majku i druga sa kojim je ubijen, Petra koji je poreklom iz Crne Gore.

- Odgajila ga je samo majka i njoj je verovao najviše. Imao je samo nju i Petra sa kojim je i stradao - navodi izvor za medije.

Dodaje i da su mladići još uvek bili živi kada su ih pronašle komšije, i da je među njima bil žena koja je medicinski ranik. Ona je, priča dalje, pokušala sve da ih spase, ali nije uspela.

- Petar je preminuo čoveku na rukama, a Nenad nedugo zatim u bolnici - navodi se.

Za ubistvo dvojice drugova osumnjičeni su Pakistanac (17) koji je zadržan u pritvoru i mladić (16) koji je pušten uz kauciju.

- Oni su se izjasnili da nisu krivi i da su delovali u samoodbrani, ali još ništa ne deluje u njihovu korist jer su svedoci koji su kasnije pritrčali u pomoć krike čuli tek posle napada nožem - navode danski mediji.

Održana komemoracija

Kako prenose danski mediji, dan nakon ubistva na mestu gde su stradali mladići održana je komemoracija u njihovu čast.

- Bio je nasrećniji i najvoljeniji dečak na svetu. Kada god bi odlazio od kuće uvek bi pričao da nas voli, a kada bi uveče odlazio do grada uvek nas je sve izgrlio i ponovio to. NJegov osmeh bio je topao kao sunce, a njegovo srce veliko kao cela planeta. Taj osmeh vredeo je milijarde - rekao je Nenad Stešević, otac ubijenog mladića Petra, prenosi danski Seoghoer

Neutešni otac rekao je da su Petar i Nenad bili nerazdvojni drugari.

- Petar bi za tri meseca napunio 18 godina, trebalo je da diplomira, život je bio pred njim. Bio je veliki sportista, a sa momkom koji je bio sa njim se druži čitav život, obojica su rođena ovde u Danskoj, igrali zajedno fudbal, basket, niju se razdvajali - rekao je on.

(Kurir)

BONUS VIDEO: