Особа блиска Ненаду и његовој породици рекла је да убијени младић слабо веровао људима, а да је највише поверења имао у мајку и друга са којим је убијен, Петра који је пореклом из Црне Горе.

- Одгајила га је само мајка и њој је веровао највише. Имао је само њу и Петра са којим је и страдао - наводи извор за медије.

Додаје и да су младићи још увек били живи када су их пронашле комшије, и да је међу њима бил жена која је медицински раник. Она је, прича даље, покушала све да их спасе, али није успела.

- Петар је преминуо човеку на рукама, а Ненад недуго затим у болници - наводи се.

За убиство двојице другова осумњичени су Пакистанац (17) који је задржан у притвору и младић (16) који је пуштен уз кауцију.

- Они су се изјаснили да нису криви и да су деловали у самоодбрани, али још ништа не делује у њихову корист јер су сведоци који су касније притрчали у помоћ крике чули тек после напада ножем - наводе дански медији.

Одржана комеморација

Како преносе дански медији, дан након убиства на месту где су страдали младићи одржана је комеморација у њихову част.

- Био је насрећнији и највољенији дечак на свету. Када год би одлазио од куће увек би причао да нас воли, а када би увече одлазио до града увек нас је све изгрлио и поновио то. Његов осмех био је топао као сунце, а његово срце велико као цела планета. Тај осмех вредео је милијарде - рекао је Ненад Стешевић, отац убијеног младића Петра, преноси дански Сеогхоер

Неутешни отац рекао је да су Петар и Ненад били нераздвојни другари.

- Петар би за три месеца напунио 18 година, требало је да дипломира, живот је био пред њим. Био је велики спортиста, а са момком који је био са њим се дружи читав живот, обојица су рођена овде у Данској, играли заједно фудбал, баскет, нију се раздвајали - рекао је он.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: