Zatvorska policija pronašla je jutros telo zatvorenika R.K. u toaletu Zatvora za kratke kazne u Crnoj Gori, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Zatvorenik R.K. je bio smešten u sobi sa još jednim zatvorenikom, koji je pozvao službenike obezbeđenja, s obzirom da se zatvorenik R.K. duže vremena zadržao u toaletu i nije odgovarao na njegove pozive. Službenici obezbeđenja su odmah ušli u sobu, otvorili vrata toaleta i zatekli zatvorenika R.K. bez znakova života, navodi se u saopštenju.

O slučaju je odmah obavešten zatvorski lekar koji je konstatovao smrt zatvorenika.

UIKS je obavestio o događaju Upravu policije i nadležno tužilaštvo u cilju preduzimanja radnji iz okvira njihove nadležnosti i radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti zatvorenika.

Zatvorenik R.K. je bio smešten u sobi sa još jednim zatvorenikom, koji je pozvao službenike obezbeđenja, s obzirom da se zatvorenik R.K. duže vremena zadržao u toaletu i nije odgovarao na njegove pozive. Službenici obezbeđenja su odmah ušli u sobu, otvorili vrata toaleta i zatekli zatvorenika R.K. bez znakova života, navodi se u saopštenju. O slučaju je odmah obavešten zatvorski lekar koji je konstatovao smrt zatvorenika. UIKS je obavestio o događaju Upravu policije i nadležno tužilaštvo u cilju preduzimanja radnji iz okvira njihove nadležnosti i radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti zatvorenika. (Tanjug)