Затворска полиција пронашла је јутрос тело затвореника Р.К. у тоалету Затвора за кратке казне у Црној Гори, саопштено је из Управе за извршење кривичних санкција (УИКС).

Затвореник Р.К. је био смештен у соби са још једним затвореником, који је позвао службенике обезбеђења, с обзиром да се затвореник Р.К. дуже времена задржао у тоалету и није одговарао на његове позиве. Службеници обезбеђења су одмах ушли у собу, отворили врата тоалета и затекли затвореника Р.К. без знакова живота, наводи се у саопштењу.

О случају је одмах обавештен затворски лекар који је констатовао смрт затвореника.

УИКС је обавестио о догађају Управу полиције и надлежно тужилаштво у циљу предузимања радњи из оквира њихове надлежности и ради утврђивања тачног узрока смрти затвореника.

Zatvorenik R.K. je bio smešten u sobi sa još jednim zatvorenikom, koji je pozvao službenike obezbeđenja, s obzirom da se zatvorenik R.K. duže vremena zadržao u toaletu i nije odgovarao na njegove pozive. Službenici obezbeđenja su odmah ušli u sobu, otvorili vrata toaleta i zatekli zatvorenika R.K. bez znakova života, navodi se u saopštenju. O slučaju je odmah obavešten zatvorski lekar koji je konstatovao smrt zatvorenika. UIKS je obavestio o događaju Upravu policije i nadležno tužilaštvo u cilju preduzimanja radnji iz okvira njihove nadležnosti i radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti zatvorenika. (Tanjug)