Prvo jednim a potom i drugim džipom, njih osmorica, preprečili su im put. Prvo su iz auta izvukli Đorđa i počeli da ga tuku i šutiraju cokulama a potom i mog Lazara. Niti su ih šta pitali niti su im tražili dokumenta. Jednostavno nisu znali ni koga tuku, ni zbog čega ih tuku.

Ovim rečima Miloica Đoković iz Jošanice nadomak Leposavića otac jednog od dvojice mladića priča za Novosti kako su u utorak veče oko 19 i 15 pretukli specijalci Rosu. Kaže da su ih u međuvremenu optužili i za šverc ali kako su detaljno pretresli auto i ništa nisu pronašli ni to, kaže, nije mogao biti razlog za takvo ponašanje kosovskih specijalaca.

- Mog Lazara i njegovog druga Đorđa specijalci su tukli bez razloga iz čistog mira što je strašno jer svi mi možemo biti na njihovoj meti iživljavanja. Ovo je zaista prelilo kap, ne zna čovek više ni šta će ni kuda će. Cele noći nisam oka sklopio – naglašava Milioca dok revolt i ogorčenost zbog ponašanja Rosu ističe i Dragoš Mićović, Đorđev otac dok nam ponavlja istu priču kao i Miloica da su mladići krenuli u potragu za telefonom koji je njegov sin izgubio vraćajući se sa seoskog puta koji je prethodno nasipao kako bi mogli da idu u seču drva. Incident se objašnjava dogodio na kilometar i po od njihove kuće u selu Gnježdane.

Foto: Privatna arhiva

 

- Posle incidenta i prebijanja kada su se vratili kući deca nisu smela odmah ni da nam kažu šta se dogodilo bojeći se verovatno naše reakcije ali smo videli njihovu uznemirenost ali i povrede po licu .Po glavi su ih bili rukama a cokulama po telu, po rebrima, , a Lazara su kako mi je ispričao sin bacili i na zemlju uperivši pušku u njega -priča nam Dragoš Mićović Đorđev otac koji kaže da su on i Miloica sinove prvo odveli na pregled u zdravsvenu ustanovu u Leposaviću a odatle sa uputima u bolnički centar u Kosovsku Mitrovicu gde su im sanirane povrede i gde su zadržani tokom noći.

Kako je Novostima potvrdio i dr Zlatan Elek direktor bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici srpski mladići iz Jošanice Lazar Đoković (23) i Đorđe Mićović (24) posle ukazane pomoći i saniranih povreda proveli su noć u kliničko- bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici ali su jutros pušteni na kućno lečenje. Prema rečima dr Eleka oni su osim zadobijenih povreda preživeli i teški psihički stres zbog čega su pod nadzorom psihijatra.

Foto: Privatna arhiva

 

- Oni su i dalje pod nadzorom lekara ali i psihijatra jer su preživeli težak stres - kaže za Novosti dr Zlatan Elek potvrdivši da su mladići zadobili udarce u predelu glave i rebara.

Šikaniranje

Šikaniranje i maltretiranje žitelja seoskih sredina u opštini Leposavić gde ih pripadnici Rosu presreću i šikaniraju, uključujući i porodice sa malom decom, učestalo je poslednjih meseci od stacioniranja punkta na putu od Mitrovice do Leposavića ali i ojačavanja baze kosovske policije nadomak Jarinja.Takođe, specijalci Rosu prisutni su i nadomak sela Dren gde su pre oko mesec dana započeli radove na sesokom putu u nameri da na zemljištu koje su prištinske vlasti predvidele za eksproprijaciju sagrade bazu tzv pogranične policije.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".