Прво једним а потом и другим џипом, њих осморица, препречили су им пут. Прво су из аута извукли Ђорђа и почели да га туку и шутирају цокулама а потом и мог Лазара. Нити су их шта питали нити су им тражили документа. Једноставно нису знали ни кога туку, ни због чега их туку.

Овим речима Милоица Ђоковић из Јошанице надомак Лепосавића отац једног од двојице младића прича за Новости како су у уторак вече око 19 и 15 претукли специјалци Росу. Каже да су их у међувремену оптужили и за шверц али како су детаљно претресли ауто и ништа нису пронашли ни то, каже, није могао бити разлог за такво понашање косовских специјалаца.

- Мог Лазара и његовог друга Ђорђа специјалци су тукли без разлога из чистог мира што је страшно јер сви ми можемо бити на њиховој мети иживљавања. Ово је заиста прелило кап, не зна човек више ни шта ће ни куда ће. Целе ноћи нисам ока склопио – наглашава Милиоца док револт и огорченост због понашања Росу истиче и Драгош Мићовић, Ђорђев отац док нам понавља исту причу као и Милоица да су младићи кренули у потрагу за телефоном који је његов син изгубио враћајући се са сеоског пута који је претходно насипао како би могли да иду у сечу дрва. Инцидент се објашњава догодио на километар и по од њихове куће у селу Гњеждане.

Фото: Приватна архива

 

- После инцидента и пребијања када су се вратили кући деца нису смела одмах ни да нам кажу шта се догодило бојећи се вероватно наше реакције али смо видели њихову узнемиреност али и повреде по лицу .По глави су их били рукама а цокулама по телу, по ребрима, , а Лазара су како ми је испричао син бацили и на земљу уперивши пушку у њега -прича нам Драгош Мићовић Ђорђев отац који каже да су он и Милоица синове прво одвели на преглед у здравсвену установу у Лепосавићу а одатле са упутима у болнички центар у Косовску Митровицу где су им саниране повреде и где су задржани током ноћи.

Како је Новостима потврдио и др Златан Елек директор болничког центра у Косовској Митровици српски младићи из Јошанице Лазар Ђоковић (23) и Ђорђе Мићовић (24) после указане помоћи и санираних повреда провели су ноћ у клиничко- болничком центру у Косовској Митровици али су јутрос пуштени на кућно лечење. Према речима др Елека они су осим задобијених повреда преживели и тешки психички стрес због чега су под надзором психијатра.

Фото: Приватна архива

 

- Они су и даље под надзором лекара али и психијатра јер су преживели тежак стрес - каже за Новости др Златан Елек потврдивши да су младићи задобили ударце у пределу главе и ребара.

Шиканирање

Шиканирање и малтретирање житеља сеоских средина у општини Лепосавић где их припадници Росу пресрећу и шиканирају, укључујући и породице са малом децом, учестало је последњих месеци од стационирања пункта на путу од Митровице до Лепосавића али и ојачавања базе косовске полиције надомак Јариња.Такође, специјалци Росу присутни су и надомак села Дрен где су пре око месец дана започели радове на сесоком путу у намери да на земљишту које су приштинске власти предвиделе за експропријацију саграде базу тзв пограничне полиције.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".