Мистериозна метална кугла величине око 1,5 метара у пречнику, била је у центру грозничавих спекулација откако је испливала на плажу Еншу у граду Хамамацу на обали Пацифика, јављају локални медији.

Страховање да би то могла бити залутала мина одбачено је након што су стручњаци користили рендгенску технологију да испитају унутрашњост објекта и открили да је шупаљ.

Поред тога, нема ни индиција да је метална кугла умешана у шпијунажу оближње Северне Кореје или Кине.

Присуство две подигнуте ручке на површини кугле – што указује да се може закачити за нешто друго – изазвало је објашњење: да је то бова за привез која се једноставно олабавила и испливала, пише Гардијан.

 

 

Полиција је почела да прегледа лопту, која је наранџасто-браон са нешто тамнијим мрљама рђе, након што ју је мештанка приметила како лежи на песку само неколико метара од обале док је била у шетњи раније ове недеље, известила је Асахи ТВ.

Полицајци су оградили подручје и позвали стручњаке за експлозиве обучене у заштитну одећу да даље истраже, али извештаји кажу да власти још увек не знају шта је кугла нити одакле је дошла.

Фотографије су послате јапанским одбрамбеним снагама и обалској стражи на даље испитивање.

 

 

Један мештанин који редовно трчи по плажи рекао је да не разуме зашто је лопта одједном постала центар пажње. 

- Тамо је већ месец дана - рекао је он за јавни сервис НХК. 

- Покушао сам да га притиснем, али није попуштао - додао је мушкарац.

У једном тренутку полиција је блокирала пречник од 200 метара око лопте док су стручњаци безуспешно покушавали да реше мистерију.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".