Čuveni glumac Irfan Mensur ne krije da je prihvatao uloge kako bi zaradio jer je bio na rubu egzistencije.

Za potrebe jedne scene u filmu "Nebeska udica" morao je 19 puta da ošamari Nikolu Đurička koji mu je u tom ostvarenju glumio sina.

Foto: Jutjub printskrin/Srpska Kinematografija

 

 

- Pokojni LJubiša Samardžić, koji je režirao taj film zahtevao je nešto. Nisam znao tačno šta. U jednoj sceni je trebalo Nikoli da opalim šamar. Posle prvog udarca ljubiša je rekao da nije dobro i da moramo da ponovimo. I LJubiša kaže nije dobro, mora ponovo. Tu scenu smo ponovili 18-19 puta i ja sam stvarno Đuričku udario 18-19 pravih šamara - kazao je bio Irfan Mensur.

Foto: ATA images

 

 

- Poslednji put kada sam ga ošamario LJubiša je rekao: "E sada je dobro", a uradio sam isto što i prethodnih 18 puta. Onda sam svhatio da je sve to bio mali šou za jednu vrlo važnu osoba koja je stajala iza kamere pored njega. O kojoj osobi se radi, ne mogu da vam otkrijem - dodao je tad glumac.

Irfan je progovorio i o ulozi Japanaca iz filma "Tesna koža", koja mu je obeležila karijeru.

Foto:Aleksa Stanković/ Jutjub printskrin/Micha micic/

 

 

- Normalno da bih je opet prihvatio jer tada nisam imao leba da jedem. Naravno, ne samo zbog toga, nego i zbog dragih ljudi sa kojima sam u tom filmu igrao - istakao je on tad za "Informer", pa naveo:

- Pobegao sam posle prvog dela tog serijala jer sam shvatio da želim drugu vrstu karijere i da se posvetim pozorištu i drugoj vrsti filmova.