У Специјалном суду у Београду данас треба да буде настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, ношење и држање оружја, трговину дрогом, отмицу и силовање.

Припадници криминалне групе, доведени су јутрос у Специјални суд у Београду, где им се наставља суђење за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Припадници групе, који су у притвору Окружног затвора, доведени су у два наврата у полицијској колони од две марице и шест аутомобила полиције.

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

 

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

 

Окривљеном-сараднику Срђану Лалићу на данашњем суђењу треба да буде приказана фото-документација, на основу које ће он да прича о својим сазнањима.

Окривљени, одбрана, тужилаштво, судско веће и пуномоћници оштећених су на претходном рочишту завршили са испитивањем окривљеног-сарадника.

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

 

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

 

Лалић је током свог излагања причао о кривичним делима са оптужнице, али и о онима која се на њој нису нашла.

Током претходном суђења изнео је детаље да су припадници ове криминалне групе међу навијачима ширили лажне информације да је Лазар Вукићевић нестао због наводног конфликта са сином председника Србије Александра Вучића.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

Појаснио је да су припадници "пустили причу" међу навијачима да је Вукићевић нестао, јер је био у сукобу са сином председника те су на тај начин хтели да инкриминишу председниковог сина и скрену сумњу са себе.

Лалић је рекао да су му припадници причали да је вођа "кавачког клана" Радоје Звицер спремио пет милиона евра за свргавање владајуће структуре у Србији. Окривљени-сарадник је рекао да претпоставља да су припадници групе за ликвидацију председника Србије Александра Вучића купили снајпер од 12.000 евра. Открио је и да је група планирала да поставља експлозив по тржним центрима у Србију, уколико дође до хапшења Беливука.

Фото: Н.К./АТА имагес

 

Лалић се нагодио са тужилаштвом да за казну од 18 година исприча своја сазнања о кривичним делима која су починили његови некадашњи пријатељи, припадници ове организоване криминалне групе.

Након Лалићевог сведочења следе и искази окрвиљених-сарадника Бојана Хрватина и Николе Спасојевића, који су за казне од 14 и 15 година такође пристали да причају о злочинима групе.

Очекују се и доласци оптужених који се бране са слободе, међу којима су Слађана Секулић, Милош Лукић Селак, Мухат Симеуновиц и други.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".