Đokoviću nedostaje jedna nedelja kako bi postao apsolutni rekorder na čelu ATP ili WTA liste.

Na apsolutnoj listi treća je Martina Navratilova sa 322, a sledeća je Serena Vilijams koja je provela 319 nedelja kao prva teniserka sveta.

Peto mesto zauzima Švajcarac Rodžer Federer sa 310, šesti je Pit Sampras sa 286, slede Ivan Lendl sa 270 i DŽimi Konors sa 268, dok je Amerikanka Kris Evert provela 260 nedelja na čelu.

Švajcarkinja Martina Hingis i Španac Rafael Nadal su po 209 nedelja bili najbolji na svetu.

Posle kratkog predaha, Đoković bi uskoro trebalo da se okrene obavezama na terenu. Trenutno provodi sate trenirajući u svojoj bazi na Dorćolu, na okupu ima ekipu kako bi se vratio u formu, a gotovo sve vreme radi bez zavoja na levoj butini, koja ga je mučila u Australiji. 

Foto: Profimedia

 

Mada njegovo ime još stoji na listi prijavljenih za predstojeći turnir u Dubaiju (od 27. februara do 5. marta), i dalje nije zvanično obelodanio učešće na tom nadmetanju.

Pre toga će se, kako je i sam najavio jedan od najboljih igrača u istoriji "belog sporta", obavestiti javnost o svemu što se dešavalo u Australiji. Upravo tada bi mogao da reši sve dileme oko eventualnog učešća u Emiratima, ali i u SAD, na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, s obzirom na to da je aplicirao za izuzeće zbog toga što nije imunizovan.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".