Ђоковићу недостаје једна недеља како би постао апсолутни рекордер на челу АТП или WТА листе.

На апсолутној листи трећа је Мартина Навратилова са 322, а следећа је Серена Вилијамс која је провела 319 недеља као прва тенисерка света.

Пето место заузима Швајцарац Роџер Федерер са 310, шести је Пит Сампрас са 286, следе Иван Лендл са 270 и Џими Конорс са 268, док је Американка Крис Еверт провела 260 недеља на челу.

Швајцаркиња Мартина Хингис и Шпанац Рафаел Надал су по 209 недеља били најбољи на свету.

После кратког предаха, Ђоковић би ускоро требало да се окрене обавезама на терену. Тренутно проводи сате тренирајући у својој бази на Дорћолу, на окупу има екипу како би се вратио у форму, а готово све време ради без завоја на левој бутини, која га је мучила у Аустралији. 

Фото: Профимедиа

 

Мада његово име још стоји на листи пријављених за предстојећи турнир у Дубаију (од 27. фебруара до 5. марта), и даље није званично обелоданио учешће на том надметању.

Пре тога ће се, како је и сам најавио један од најбољих играча у историји "белог спорта", обавестити јавност о свему што се дешавало у Аустралији. Управо тада би могао да реши све дилеме око евентуалног учешћа у Емиратима, али и у САД, на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, с обзиром на то да је аплицирао за изузеће због тога што није имунизован.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".