Na programu će biti šest galopskih nadmetanja među kojima se izdvajaju "Grada Beograda", "Memorijal Antonija Karnera" i sprinterski okršaj "Danebury Hill".

Trka grada Beograda koja je posle jako dugo vremena dobila status Grup 1 trke (najviši rang) okupiće 10 grla u borbi za pehar i ček na 250 000 Dinara. Definitivno je da je ova trka najkvalitetnija i najzanimljivija u celoj sezoni na Beogradskom hipodromu. U ovoj trci nema izrazitog favorita ali izdvajaju se Eiskonig (Štala Stanarević) sa mladim jahačem Stanarevićem, First Thought (braća Hadžić) koji je osvajač Triple Krune pre dve sezone kao i skoro pristigla grla iz Mađarske Rudaina (Štala Antilop) i dva pulena trenera Baneta Vasića War Master i Goosebump.

Foto: Marica Pavkov

Eiskonig i Aleksa Stanarević

 

"Memorijal Antonija Karnera" trka listed ranga za grla od dve godine na distanci od 1600m doneće okršaj 6 grla.

Svakako prvi favorit trke je sjajna omica irskog odgoja po imenu Ankara koja je do sada slavila već pet puta u svojoj karijeri. Ova omica je u vlasništvu fudbalera Miloša Adamovića i u treningu kod desetostrukog šampiona trenera Bojana Šendekovića. Šanse za visok plasman ima i omica Mistic Bel iz istog tima i Impressive Boy.

Foto: Privatna arhiva

Ankara i Darko Ljubomirović

 

Sprinterski okršaj pod imenom "Danebury Hill" doneće borbu starih znalaca pojačanu za  novopristiglo grlo iz Mađarske po imenu Dante's Peak koji je pobeđivao čak i u Italiji. 
Prvi favorit ovog nadmetanja je ovogodišnji kralj kratkih distanci Never In Red (KK Perjanik) koga će prvi put u ovoj sezoni jahati nekadašnji šampion Evrope za mlade džokeje Goran Mešetović. Za visok plasman će se pored navedenih boriti i Fourfiftythree, Torino Hill, Ice Skate i Road Lever kome možda ipak odgovara za nijansu duža distanca.

Foto: Miroslav Radojević

Fourfiftythree i Cristian Gnesi

 

Program na najstarijem sportskom objektu u Srbiji počinje u 12:30.

Ulaz je besplatan a tu je i puno sadržaja za decu i odrasle kao što su avantura park i jahanje konja.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".