Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je predlog za izricanje krivičnih sankcija koje se odnose na ovo krivično delo u produženom trajanju. Prema saznanjima "Novosti", sumnja se da je učestvovao u krađi drva u selu Donja Omašnica, kao i na Goču.

U okviru istog predloga, očekuje se da Viši sud izrekne krivične sankcije i u slučaju samog incidenta u školi, kada je profesorki izmaknuta stolica,a đaci mobilnim telefonom snimali i distribuirali ceo događaj putem vibera, odnosno uživo ga prenosili putem Instagrama.

Tužilaštvo je predložilo i sankcije koje se odnose na krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Zajedno sa N. Ž. sankcije su za isto krivično delo u saizvršilaštvu zatražene i za I. K.(16), đaka koji je snimao izmicanje stolice i snimak distribuirao društvenim mrežama.

- Ovaj predlog u slučajevima maloletničkog postupka, odgovara "optužnom" predlogu u slučaju krivično-procesne prakse kod odraslih-navodi izvor "Novosti".

- Tokom postupka i zadnjeg saslušanja sredunom januara, N. Ž. se branio ćutanjem, dok je I. K. u decemmbru izneo svoju verziju događaja, kao i profesorka, koja je ispričala kako joj je izmaknuta stolica, nakon čega je pala, a đaci se smejali.

Treći i najstariji učesnik incidenta, M. M. (18), koji je takođe snimao nemili događaj procesuira se pred Osnovnim javnom tužilaštovm u Trsteniku. Pre nego što se donese odluka o eventualnom podnošenju optužnog predloga, čeka se mišljenje niških veštaka o zrelosti osumnjičenog.

N. Ž.i M. M.još uvek pohađaju nastavu, jer vaspitno-disciplinski postupak u školi nije formalno okončan nekom novom odlukom.

Po pravilniku koji reguliše ovaj postupak, Nastavničko veće bi ponovo trebalo da se izjašnjava o statusu ovih đaka, a direktor o njihovom predlogu. I. K. se ispisao iz škole dan pre nego da se Nastavničko veće 23. novembra izjašnjavalo o ponašanju učenika.

Podsetimo, u pitanju je učenik koji je ubrzo nakon incidenta u školi navodno pokušao samoubistvo i završio u bolnici.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".