Serija Otpisani i njen nastavak Povratak otpisanih je unela jednu novu dimenziju u živote ljudi. Svi su s nestrpljenjem očekivali nove zaplete i rasplete, a glumačku ekipu su činila sve sama velika imena jugoslovenske kinematografije.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Ova kultna serija je isto tako i lansirala neka glumačka imena, pa su je na neki način obeležile i naše, sada proslavljene, glumice, među njima je svakako Zlata Numanagić, Zlata Petković i Radmila Teodorović.

Zanimljivo je da Radmila čak i nije bila profesionalna glumica, već balerina, ali je prihvatila poziv reditelja Aleksandra Đorđevića i zaigrala kao naturščik, glumila je Lili. 

  • Ko je Radmila Teodorović?

Ona je rođena u Beogradu i završila Baletsku akademiju u klasi Nine Kirsanove, ruske primabalerine i koreografa. Igrala je širom sveta, u Italiji , Japanu, Nemačkoj, Rusiji... Kada je 1979. godine rešila da završi baletsku karijeru, preselila se u Italiju i tamo radila kao profesor baleta. Nakon 20 godina je otišla u Ameriku, gde je jedno vreme bila i direktor jedne baletske akademije.

  • Gde je danas Zlata Numanagić?

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Poznatu glumicu trenutno gledamo u popularnoj seriji Igra sudbine, koja je dosta pažnje skrenula promenom glumačke ekipe i scenariste, a pre toga, slavu je stekla u Otpisanima i kasnije u Srećnim ljudima. Zlata je zamenila Tanju Bošković, a zanimljivo je da je tada već bila u Americi, pa je često putovala tokom snimanja.

- U toku serije sam se ja preselila u Ameriku, pa sam dolazila. Meni je tamo bilo lepo jer sam bila srećna. Kolege su me optuživale: "Ti, bogati, kao da si u Pančevu. Dolaziš iz Amerike u Beograd i obrnuto" - ispričala je ona nedavno u jednoj emisiji na TV Prva.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

Osim glume, Zlata je bila i uspešna preduzetnica, pa je sa prijateljicom imala jedan restoran u Albaniji, a kako je istakla jednom, želi da radi što više može, jer se nikad ne zna šta te čeka sutra.

Zlata ima sina Fedora, a danas je ponosna baka koja uživa u odrastanju svog unuka.

  • Kakva je bila Zlata Petković?

Za kraj, jedna jedina i neponovljiva, Zlata Petković. Žena nestvarne lepote, Miss Jugoslavije i nepresušna inspiracija, ali tragične sudbine. Zlata nas je napustila prerano u 58. godini, a iza sebe je ostavila dvojicu sinova i brojne uloge po kojima će je ceo region pamtiti.

Prvi ju je primetio urednik prvog jugoslovenskog tabloida, pozvao na takmičenje za Mis i sve ostalo je istorija. Zlata je 1971. godine bila Mis Jugoslavije, a kao model i manekenka je dosta putovala u Zagreb i nosila modele čuvene kreatorke Žuži Jelinek.

Pored glume, ona je bila i omiljeno TV lice, nastupala je čak i za Josipa Broza Tita, što je tada bio ogroman uspeh. Bila je u skladnom braku sa Sanjom Ilićem, koji je nažalost preminuo od posledica koronavirusa.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".