Серија Отписани и њен наставак Повратак отписаних је унела једну нову димензију у животе људи. Сви су с нестрпљењем очекивали нове заплете и расплете, а глумачку екипу су чинила све сама велика имена југословенске кинематографије.

Фото: Архива Новости

 

 

Ова култна серија је исто тако и лансирала нека глумачка имена, па су је на неки начин обележиле и наше, сада прослављене, глумице, међу њима је свакако Злата Нуманагић, Злата Петковић и Радмила Теодоровић.

Занимљиво је да Радмила чак и није била професионална глумица, већ балерина, али је прихватила позив редитеља Александра Ђорђевића и заиграла као натуршчик, глумила је Лили. 

  • Ко је Радмила Теодоровић?

Она је рођена у Београду и завршила Балетску академију у класи Нине Кирсанове, руске примабалерине и кореографа. Играла је широм света, у Италији , Јапану, Немачкој, Русији... Када је 1979. године решила да заврши балетску каријеру, преселила се у Италију и тамо радила као професор балета. Након 20 година је отишла у Америку, где је једно време била и директор једне балетске академије.

  • Где је данас Злата Нуманагић?

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Познату глумицу тренутно гледамо у популарној серији Игра судбине, која је доста пажње скренула променом глумачке екипе и сценаристе, а пре тога, славу је стекла у Отписанима и касније у Срећним људима. Злата је заменила Тању Бошковић, а занимљиво је да је тада већ била у Америци, па је често путовала током снимања.

- У току серије сам се ја преселила у Америку, па сам долазила. Мени је тамо било лепо јер сам била срећна. Колеге су ме оптуживале: "Ти, богати, као да си у Панчеву. Долазиш из Америке у Београд и обрнуто" - испричала је она недавно у једној емисији на ТВ Прва.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Осим глуме, Злата је била и успешна предузетница, па је са пријатељицом имала један ресторан у Албанији, а како је истакла једном, жели да ради што више може, јер се никад не зна шта те чека сутра.

Злата има сина Федора, а данас је поносна бака која ужива у одрастању свог унука.

  • Каква је била Злата Петковић?

За крај, једна једина и непоновљива, Злата Петковић. Жена нестварне лепоте, Мисс Југославије и непресушна инспирација, али трагичне судбине. Злата нас је напустила прерано у 58. години, а иза себе је оставила двојицу синова и бројне улоге по којима ће је цео регион памтити.

Први ју је приметио уредник првог југословенског таблоида, позвао на такмичење за Мис и све остало је историја. Злата је 1971. године била Мис Југославије, а као модел и манекенка је доста путовала у Загреб и носила моделе чувене креаторке Жужи Јелинек.

Поред глуме, она је била и омиљено ТВ лице, наступала је чак и за Јосипа Броза Тита, што је тада био огроман успех. Била је у складном браку са Сањом Илићем, који је нажалост преминуо од последица коронавируса.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".