Spasilački timovi ulažu i poslednji atom snage u potrazi za preživelima u ruševinama nakon što su jug Turske i Siriju pogodili razorni zemljotresi. Broj poginulih u ovoj katastrofi rapidno raste, a prema poslednjim procenama se popeo na više od 9.500.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan proglasio je na tri meseca vanredno stanje u 10 regija, koje su najteže pogođene zemljotresima.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sirijskog dečaka koji je završio pod ruševinama nakon razornog zemljotresa, a reči koje je izgovorio teraju suze na oči.

- Snimam ovaj video, ne znam hoću li da preživim ili ću umreti. Ako se ovaj video podeli, znači da sam preživeo - rekao je u snimku dečak.

- Ne možete znati ovaj osećaj ako ovo niste doživeli. Ovo mogu razumeti samo oni koji su jednom bili ispod ruševina - rekao je dečak na snimku pa dodao kako su u zgradi u kojoj je živeo pre potresa bile još tri-četiri porodice.

Sirijske vlasti još uvek nisu objavile da li su uspele da spasu dečaka ili ne.

Mrežama kruže mnoge scene uspešnih spasavanja, a tako je objavljen i snimak dečaka (2) po imenu Muhamet, koji je 44 sata bio pod ruševinama.

Takođe je objavljen snimak jednog Sirijca, koji je u stravičnom zemljotresu izgubio 12 članova porodice, a na njegove suze, kao ni na sve ostale potresne scene nakon katastrofe, niko nije ostao ravnodušan.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".