Спасилачки тимови улажу и последњи атом снаге у потрази за преживелима у рушевинама након што су југ Турске и Сирију погодили разорни земљотреси. Број погинулих у овој катастрофи рапидно расте, а према последњим проценама се попео на више од 9.500.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган прогласио је на три месеца ванредно стање у 10 регија, које су најтеже погођене земљотресима.

На друштвеним мрежама појавио се снимак сиријског дечака који је завршио под рушевинама након разорног земљотреса, а речи које је изговорио терају сузе на очи.

- Снимам овај видео, не знам хоћу ли да преживим или ћу умрети. Ако се овај видео подели, значи да сам преживео - рекао је у снимку дечак.

- Не можете знати овај осећај ако ово нисте доживели. Ово могу разумети само они који су једном били испод рушевина - рекао је дечак на снимку па додао како су у згради у којој је живео пре потреса биле још три-четири породице.

Сиријске власти још увек нису објавиле да ли су успеле да спасу дечака или не.

Мрежама круже многе сцене успешних спасавања, а тако је објављен и снимак дечака (2) по имену Мухамет, који је 44 сата био под рушевинама.

Такође је објављен снимак једног Сиријца, који је у стравичном земљотресу изгубио 12 чланова породице, а на његове сузе, као ни на све остале потресне сцене након катастрофе, нико није остао равнодушан.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".