Srbin je bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa, kog je rutinski savladao sa 3:0 u setovima (6:3, 7:6, 7:6). 

Od samog početka bilo je jasno da je Novak taj koji se pita u ovom meču i odmah je napravio brejk. Nakon oduzimanja seta Grku, sve je bilo lakše i Novak prvi set dobija dosta lako sa 6:3, za svega 38 minuta igre.

Nakon furioznog starta, u naredna dva seta viđena je prava drama. Grk je potpuno promenio igru i počeo jače da udara lopticu, što je napravilo probleme Novaku. 

Ipak, Đoković je još jednom pokazao klasu, kao i dobro poznatu činjenicu da je najbolji kada je najteže. Drugi i treći set dobio je u taj-brejku i na taj način je osvojio svoje deseto prvenstvo Australije, i 22. grend slem titulu.

Foto: Profimedia

 

Foto: Profimedia

 

Ovom pobedom Đoković se izjednačio sa Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula, a takođe se vratio i na prvo mesto ATP liste.

Čestitke za ovaj neverovatni uspeh stizale su sa svih strana, a Novakov pobeda nije prošla neopaženo ni kod srpskih guslara. 

Tako mu je srpski guslar Saša Laketić posvetio posebnu pesmu Đokoviću. On je uz tradicionalni srpski instrument opevao Noletovu borbu u Australiji. 

Poslušajte kako zvuči epska pesma posvećena Đokoviću: 

 

 

Poznato je da je Novak veliki poštovalac srpskih običaja i tradicije, te smo u više navrata imali priliku da ga vidimo sa guslama u rukama. 

Foto: V. Kadić

 

Foto: Tanjug/Saša Petrović

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".