Србин је био бољи од Грка Стефаноса Циципаса, ког је рутински савладао са 3:0 у сетовима (6:3, 7:6, 7:6). 

Од самог почетка било је јасно да је Новак тај који се пита у овом мечу и одмах је направио брејк. Након одузимања сета Грку, све је било лакше и Новак први сет добија доста лако са 6:3, за свега 38 минута игре.

Након фуриозног старта, у наредна два сета виђена је права драма. Грк је потпуно променио игру и почео јаче да удара лоптицу, што је направило проблеме Новаку. 

Ипак, Ђоковић је још једном показао класу, као и добро познату чињеницу да је најбољи када је најтеже. Други и трећи сет добио је у тај-брејку и на тај начин је освојио своје десето првенство Аустралије, и 22. гренд слем титулу.

Фото: Профимедиа

 

Фото: Профимедиа

 

Овом победом Ђоковић се изједначио са Рафаелом Надалом по броју гренд слем титула, а такође се вратио и на прво место АТП листе.

Честитке за овај невероватни успех стизале су са свих страна, а Новаков победа није прошла неопажено ни код српских гуслара. 

Тако му је српски гуслар Саша Лакетић посветио посебну песму Ђоковићу. Он је уз традиционални српски инструмент опевао Нолетову борбу у Аустралији. 

Послушајте како звучи епска песма посвећена Ђоковићу: 

 

 

Познато је да је Новак велики поштовалац српских обичаја и традиције, те смо у више наврата имали прилику да га видимо са гуслама у рукама. 

Фото: В. Кадић

 

Фото: Танјуг/Саша Петровић

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".