Većina žena se posle silovanja bori sa krizom u koju upadnu, a glavno pitanje je kako pomoći ženi koja se bori sama sa sobom, sa doživljenom traumom?

Zorana Šulc je pre nekoliko godina javno ispričala svoju životnu priču koja je ispunjena brojnim usponima i padovima. Ovaj put je gostovala u jutarnjem programu "Redakcija", u kojoj  je predstavila novonapisanu knjigu i podelila svoju priču sa voditeljkom Oljom Lazarević.

Foto: Printskrin/Jutjub/Grand Magazin TV Grand

 

Književnica je u nekoliko rečenica predstavila napisanu knjigu "Ukus greha", a tema koju je započela sa voditeljkom bilo je silovanje. 

- Sve sam to stavila na papir. Znate, kada ste osakaćeni to nikad ne može da se izleči, a kada ste osakaćeni telesno, to može da zaraste. Ali kada vas neko osakati, ne vašom voljom, nego vas siluje, to ostane za ceo život. Ja sam napisala ovaj roman, ali verujte mi, da je ta osakaćenost još u meni - rekla je Šulc.

Književnica se svetila muškom rodu

- To se desilo davno kada sam bila devojka, a silovao me je moj drug. Znate šta, ja se nisam borila, napustila sam Beograd. Stalno sam bila u nekom bekstvu. Živela sam u inostranstvu, udala sam se, ali to je uvek bilo u meni. U jednom trenutku, pošto sam ja kao devojka izgledala fenomenalno, muškarci su uvek gledali za mnom, onda sam počela da im se svetim. Ja sam se u stvari svetila muškarcima koji to uopšte nisu zaslužili! Oni su morali da krvare za ono što sam ja krvarila u sebi, na jedan vrlo pogrešan način! - rekla je Gordana Šulc.

Razlog bola i nezdaovoljstva jeste razvod roditelja

- Ne možete nikoga da krivite što se neko razišao, i ja sam se razišla, ali jednostavno kao dete to ne razumete i boli vas. Nisam dobijala tu ljubav koju sam želela. Videla sam druge srećne parove, moji to nisu bili, ali eto, živela sam sa tim. Moja majka je bila, ne mogu da kažem hladna osoba, nije pokazivala svoja osećanja, ali je verovatno u sebi patila. Mi nismo imale tu otvorenost kao što bi trebalo da ima jedna majka sa detetom - ispričala je.

Otkrila je kako je ljubav pronašla u inostranstvu, ali i razlog razvoda, za koji sada kaže da je pogrešila.

- Sa 18 godina sam otišla u Nemačku i tamo sam upoznala svog muža. Ne znam da li je to bila ljubav, tada sam mislila da jeste. Mislim on je fantastičan čovek, jedan veoma zgodan i uspešan muškarac. Verovatno me je stalno mučila ta oskaćenost, ja sam taj brak napustila, bez ikakvog razloga - rekla je i dodala da varanje nije bio dovoljan razlog za razvod:

- Slušajte, danas na tu telesnu prevaru ne bih dala ni pet para. Danas gledam na to kao da sam napravila grešku i da je trebalo da ostanem u braku. Posle tog braka imala sam puno drugih ljubavi, ali nijedan muškarac nije mogao tako da me osvoji da se opet udam. Fascinirao me je svojom pojavom, humorom i svojom pričom - rekla je Šulc.

Kako je rekla, znala je za prevare svog bivšeg supruga, a kasnije je i ona varala, naglasivši da stara ljubav nikad ne prestaje i kad nove dolaze.

- Čovek ne prestaje da voli jednu osobu, čak i ako počne da voli drugu. Znala sam za njegove prevare. Jedna veoma zgodna mlada devojka mi je prišla, bila sam u društvu, i rekla "Ja sam spavala sa vašim mužem". Pazite tajac, apsolutni tajac oko mene. Svi čekaju šta ću ja da kažem, pitala sam je, "Stvarno?", a ona je rekla: "Da, i nije neki u krevetu", na šta sam joj odgovorila: "Znate šta, sve zavisi od žene!"

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".