- Bitlsi su popularniji od Isusa - govorio je svojevremeno DŽon Lenon.

Svojevremeno je sa Bitlsima bio obožavan, a mnogi smatraju da je po grupu sve krenulo nizbrdo kada je Lenon našao ljubav svog života - Joko Ono.

Nekadašnja zvezda Bitlsa DŽon Lenon je u svom apartmanu imao fotografisanje sa svojom suprugom Joko Ono za Rolingstoun magazin. Nakon toga je ubrzo i krenuo ka radio stanici gde je trebalo da održi intervju, međutim, fanovi su ga zaustavili i tražili autogram.

Jedan od fanova je bio i Mark Dejvid Čapman. On je prezirao činjenicu da Lenon živi luksuznim životom, uprkos svom altruističkom aktivizmu. DŽon je potpisao kopiju albuma i vratio Čapmanu.

Kasnije tog dana, vratio se Lenon u svoj stan i u prolazu sreo upravo Marka. Izgledalo je kao da ga je prepoznao, a Čapman je izvadio svoj pištolj i naciljao u leđa nekadašnjeg Bitlsa i ispalio 5 hitaca.

Nastala je legendarna i tužna fotografija gde Lenon potpisuje album za Čapmana, a kasnije je upravo taj fan odlučio da oduzme život DŽonu.

Tada 26-godišnji Mark je osuđen na maksimalnu kaznu. Aplicirao je za uslovno otpuštanje iz zatvora 12. i poslednji put 2022. godine kada je i odbijen. Kao obrazloženje, postavljeno je da se svet i dalje oporavlja od praznine koju je on napravio. Sledeće saslušanje će biti 2024. godine.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".