- Битлси су популарнији од Исуса - говорио је својевремено Џон Ленон.

Својевремено је са Битлсима био обожаван, а многи сматрају да је по групу све кренуло низбрдо када је Ленон нашао љубав свог живота - Јоко Оно.

Некадашња звезда Битлса Џон Ленон је у свом апартману имао фотографисање са својом супругом Јоко Оно за Ролингстоун магазин. Након тога је убрзо и кренуо ка радио станици где је требало да одржи интервју, међутим, фанови су га зауставили и тражили аутограм.

Један од фанова је био и Марк Дејвид Чапман. Он је презирао чињеницу да Ленон живи луксузним животом, упркос свом алтруистичком активизму. Џон је потписао копију албума и вратио Чапману.

Касније тог дана, вратио се Ленон у свој стан и у пролазу срео управо Марка. Изгледало је као да га је препознао, а Чапман је извадио свој пиштољ и нациљао у леђа некадашњег Битлса и испалио 5 хитаца.

Настала је легендарна и тужна фотографија где Ленон потписује албум за Чапмана, а касније је управо тај фан одлучио да одузме живот Џону.

Тада 26-годишњи Марк је осуђен на максималну казну. Аплицирао је за условно отпуштање из затвора 12. и последњи пут 2022. године када је и одбијен. Као образложење, постављено је да се свет и даље опоравља од празнине коју је он направио. Следеће саслушање ће бити 2024. године.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".